«Принцеса з народу»: 10 життєвих порад від Леді Ді

Читай також

  • Зауваги щодо фактів з історії Почаївського монастиря
  • Світло переможе темряву: з’явився трейлер історичної драми «Щедрик»
  • Завершується оцифрування фонду Андрея Шептицького. Невдовзі оприлюднять понад 1240 унікальних справ
        • «Принцеса з народу»: 10 життєвих порад від Леді Ді

          31 серпня 1997 року в моторошній автокатастрофі загинула принцеса Діана. Без перебільшення, це стало шоком для Британії та цілого світу — Діану любили далеко за межами батьківщини та із ніжністю називали «королевою серець». Леді Ді завжди перебувала в центрі уваги медіа, активно займалась благодійністю, багато спілкувалась із простими людьми. Її життєва історія не мала нічого спільного із казкою. Постійні зради чоловіка, публічні приниження, критика оточення, ненависть зі сторони королівської родини, неодноразові спроби самогубства… Проте принцесу любили і поважали прості люди та власні сини, її силою духу та милосердям захоплювались світові політичні та духовні лідери… Тендітна і сильна, символ жіночності та незламного духу… Такою «принцеса з народу» залишилась у пам’яті мільйонів. Про життєві уроки від цієї незвичайної жінки: як бути щасливою, попри всі біди, як залишатись Людиною, незважаючи на складні випробування, – читайте у матеріалі.

          1. Про дар завжди залишатись собою

          Леді Діана — перша дружина принца Чарльза, принцеса Уельська, зіграла величезну роль у житті Великобританії кінця XX-го століття, а її загадкова смерть в автомобільній катастрофі лягла ганебною плямою на представників найстаршої у світі монархії. Розслідування обставин її трагічної загибелі не припинили до сьогоднішнього дня…

          Діана Френсіс Спенсер народилася в замку 1 липня 1961 року. Батько майбутньої принцеси — Джон Спенсер, був представником старовинного аристократичного роду Спенсер-Черчілль. Графський титул предки Спенсера отримали ще в XVII-му столітті, в роки правління Карла I. Відрізнялася древнім і знатним походженням і Френсіс Рут — мати Діани.

          «Я б хотіла стати королевою ваших сердець. Я не бачу себе королевою цієї країни… Я живу не за правилами: серцем, а не головою. Від цього всі мої проблеми, тривоги та біди. Хоча, чесно кажучи, я ні про що не шкодую.  Мені подобається бути вільною духом. Мене за це критикують, але я постійно перебуваю у мирі сама з собою».

           

          1. Про мужність пережити нелюбов

          29 липня 1981 року в соборі Святого Павла відбулося вінчання принца Чарльза з Діаною Френсіс Спенсер. Незважаючи на близькі стосунки принца Чарльза із заміжньою жінкою Каміллою Паркер-Боулз, принцеса Діана відразу ж дала згоду на пропозицію одруження з чоловіком. Про скандальний роман Чарльза знали як його батьки та родичі Діани, так і сама Діана, проте терпляча жінка сподівалась, що згодом все зміниться. Але цього не сталось. Попереду Діану чекали роки розчарувань, ревнощів, сліз, марних спроб зберегти сім’ю. Єдиною радістю принцеси Уельської стали сини — Вільям, який народився в 1982 році, та Генрі (Гаррі), народжений через два роки.

          Цікаво, що під час весілля з принцом Чарльзом Діана викреслила з клятви обіцянку слухатися чоловіка. Її ж приклад наслідувала і Кейт Міддлтон, – сьогоднішня дружина принца Вільяма.

          «У цього світу є одна велика хвороба це нелюбов… Люди страждають від нестачі любові… Я знаю, що можу подарувати іншим любов лише на хвилинку, на півгодини, лише на день або ж місяць… Я можу дати лише трохи, проте в цьому й бачу важливість свого існування».

          1. Про вміння залишатися скоромною і сильною

          Незважаючи на своє аристократичне походження, Діану називали «принцесою з народу». Її щиро любили і піддані британської корони, і жителі інших країн. Леді Ді, як її ласкаво називали, ні разу не розчарувала своїх шанувальників. Принцеса активно займалася благодійністю. У 1990 році Діана перестала приховувати від громадськості ситуацію зі своїм шлюбом. Конфлікт залишив потужні стіни Віндзорського палацу і розлетівся по всьому світу, а принцеса знайшла в особі королеви могутнього і непримиренного ворога.

          «Я хочу, щоб монархія мала більше контактів з людьми. Я зовсім не маю на увазі катання з ними на велосипеді чи щось в цьому роді. Я говорю про глибоке взаєморозуміння… Комусь просто треба вийти і пояснити, що прості люди їм не байдужі».

          1. Про самореалізацію

          Отримавши довгоочікувану свободу, Леді Ді вдалося зберегти титул принцеси Уельської і права на виховання дітей. Вона як і раніше займалася активною миротворчою і благодійною діяльністю, залишилася полковником двох військових підрозділів: кавалерійського полку «Light Dragoons» і Королівського полку принцеси Уельської. Однак перспектива стати королевою була втрачена назавжди.

          «Іноді жінки вважають, що чоловіки – єдиний спосіб для їхньої самореалізації. Насправді робота найкращий варіант».

          1. Про мотивацію боротись із залежностями

          Ні для кого не є таємницею, що принцеса Діана страждала на нервову булімію. Це розлад харчової поведінки, що характеризується повторюваними епізодами надмірного голоду і об’їдання, після яких людина намагається «очистити» організм за допомогою блювоти, проносних, сечогінних засобів, фізичних вправ. Це захворювання частіше зустрічається у підлітків і молодих дівчат, рідше – у чоловіків, стурбованих власною вагою. Нервова булімія зустрічається набагато частіше, ніж анорексія. Але її набагато важче розпізнати. Якщо страждаючі анорексією нерідко худнуть до такої міри, що не можуть приховати своє захворювання від оточуючих, то у більшості страждаючих булімією нормальні обсяги тіла і нормальна вага. Тому вони можуть тримати свою хворобу в таємниці багато років, нікому про неї не розповідаючи.

          «Я кілька років страждала булімією. Це така секретна хвороба. Ти сам провокуєш її тим, наскільки не віриш в себе. Наповнюєш свій шлунок їжею по пять разів на день. Лише так відчуваєш якийсь мінімальний комфорт. Це наче тебе хтось обіймає, але тимчасово. Пізніше тебе дратує твій товстий живіт, і все повторюється знову».

          1. Про те, як протистояти депресії

          Сенсацією для багатьох шанувальників принцеси стала інформація про її неодноразові спроби покінчити життя самогубством. Все це відбувалось через постійні зради чоловіка і через сором та насмішки ворогів.

          «Я була шалено нещасною. Всі це бачили, окрім мого власного чоловіка. Я потребувала медичної допомоги, бо перебувала у жахливій депресії. Спробувала перерізати собі руки ножем, тому спотворила руки та груди… Але з часом я зрозуміла, що так далі жити не можна. Я вирішила, щоб перестати шкодити собі, треба робити щось добре для світу… лише так я врятувала власну душу. Я ніколи більше не робила боляче собі, але й не дозволяла ображати інших людей».

          1. Про радість сприйняти себе, попри комплекси та зовнішні недоліки

          У чарівної принцеси було багато зовнішніх недоліків, які вона не боялась визнавати, наприклад великий ніс. Але парадокс полягав у тому, що поки вона була жива цього ніхто не помічав. Це була харизматична жінка, яку любили за її характер, за доброту, тому її й вважали «найкрасивішою леді свого часу».

          «Люди називають мене «Мерилін Монро вісімдесятих років» і думають, що це тішить моє самолюбство. Насправді мені не потрібні титули. Я не хочу, щоб мене купляли дорогими подарунками чи красивими компліментами. Я хочу, щоб біля мене зявилась людина, яка подарує мені відчуття безпеки».

          1. Про те, як знайти багатство в простоті

          Принцесу Діану також називали «королевою сердець». Вона активно займалася благодійністю, допомагала хворим на СНІД, онкохворим дітям, особисто брала участь в операції із розмінування Анголи. Попри активну діяльність, Діана залишалася люблячою матір’ю.

          «Я хочу діяти, а не просто бути… Я відкрила в собі те, що можу швидко знаходити спільну мову з людьми, яких відкидає суспільство, – з наркоманами, алкоголіками, з іншими, кого цураються через ті чи інші причини. Я завжди поважала відвертість, з якою ці люди відкривали мені свої серця. Коли людина знаходиться на межі смерті, вона більш вразлива і більш природна за інших».

          1. Про безцінність милосердя та самопожертви

          Леді Ді мала дуже багато недоліків, як і всі звичайні люди. Проте до кінця свого життя вона не втратила здатності радіти простим речам, допомагати людям, вміла вислухати і розрадити… Вона була особливою жінкою, яка дуже любила не тільки своїх синів, але й усіх дітей, особливо найбільш нещасних та знедолених.

          «Обійми можуть зробити багато хорошого, особливо для дітей. Я хочу, заходячи в лікарняну палату дітей, які помирають, завжди відчувати, що я їм потрібна».

          1. Про те, що Бог це ЛЮБОВ

          31 серпня 1997 року в Парижі автомобіль, в якому Леді Ді та її коханий Доді аль-Файєд, син єгипетського мільярдера, намагалися втекти від переслідування папараці, на величезній швидкості в’їхала у тунель перед мостом Альма, на набережній Сени, і врізалась в опору. Доді загинув миттєво, а Діана майже годину страждала в уламках понівеченого металу під спалахи камер журналістів, які прибули до місця трагедії. Охочі до сенсацій працівники медіа навіть не спробували допомогти…

          «Якщо ви знайшли того, кого любите, тоді тримайтесь за цю любов. У моєму житті було багато зневіри, я часто робила неправильні кроки. Проте врешті Бог мене не покинув, я відчувала Його присутність у ті моменти, кого здавалось, що від мене відвернувся цілий світ».

           

          Художній фільм про життя принцеси Діани можна переглянути тут: http://moviestape.net/katalog_filmiv/drama/5005-diana-istorija-kohannja.html

           

           

          Підготувала Лідія Батіг

           

           

           

           

           

           

          Читай також

        • Зауваги щодо фактів з історії Почаївського монастиря
        • Світло переможе темряву: з’явився трейлер історичної драми «Щедрик»
        • Завершується оцифрування фонду Андрея Шептицького. Невдовзі оприлюднять понад 1240 унікальних справ
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)